PALVELUT

Klassinen-/urheiluhieronta

Käytämme klassisen ja urheiluhieronnan yhdistelmää, emme siis erittele näitä. Vanhan uskomuksen mukaan urheiluhieronta on "kovaa runnomista", näin ei kuitenkaan ole. Olet sitten ammattiurheilija tai toimistotyöläinen käytämme voimaa hieronnassa aina tarpeen ja asiakkaan tuntemusten mukaan, toiveet huomioiden. Yhdistämme hierontaan myös muita tekniikoita tarpeen mukaan, kuten mobilisointia sekä triggerpistekäsittelyä.

Purentaongelmien hoito

Purentaongelmat ovat lisääntyneet kiireisen elämäntyylimme vuoksi, lisääntynyt stressi sekä stattinen työ pahentavat purentaongelmia sekä niistä johtuvia oireita. Purentaongelma itsessään voi olla pehmytkudos- tai luustoperäinen tai mahdollisesti stressin synnyttämä ongelma. Tilanteeseen on hyvä puuttua heti oireiden ilmetessä ja hakeutua ammattilaiselle. Hyviä ammattilaisia ovat esimerkiksi hammaslääkäri tai purentaongelmiin erikoistunut hieroja tai fysioterapeutti. Purentaongelman oireet voivat olla hyvinkin laajoja, päänsärkyä, tinnitusta, niska-hartiaseudun jännitystä ja kipua sekä leuan väsymistä ja hammassäryn tyyppistä kipua. Hoidon aikana käytämme tarpeellisia tukimus- ja hoitomenetelmiä, liiketestejä, liikeharjoittelua, venytyksiä sekä hierontaa. Hieronta itsessään tehdään aina niskahartia-alueelle, kasvojen alueelle varsinaisiin purentalihaksiin painottuen sekä suun sisäpuolisiin purentalihaksiin. Hieroja ohjaa aina eteenpäin tarvittaessa, esimerkiksi hammaslääkäriin yksilöityjen purentakiskojen hankkimista varten tai purupintojen tutkimista varten.

Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus on mobilisoiva käsittely, jossa erilaisin ottein vaikutetaan nivel- ja pehmytkudosliikkuvuuteen, tehostetaan imunestekiertoa ja avataan lihastoimintaketjuja kokonaisvaltaisesti. Otteet ovat kevyitä ja kivuttomia, kokonaisvaltainen hierontaakinajoittain muistuttava käsittely on kuitenkin hyvin tehokas ja todellisen hyödyn huomaa usein muutaman päivän sisällä hoidosta. Varaathan ensimmäisellä kerralla 90min ajan koko kehon ongelmien kartoittamiseksi.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on syvärentouttava käsittely, jossa käsitellään niska- hartia-alue, pää sekä kasvot erilaisin ottein. Intialaisella päähieronnalla vaikutamme pinnalliseen kudokseen rentouttavasti sekä verenkiertoa aktivoivasti. Intialaisen päähieronnan vaikutukset huomaa jo 30minuutin käsittelyn jälkeen, ajatuksen kirkastumisena, rentoutumisena, sekä erilaisin aistien voimistumisin. Toiset kuvailevat värit kirkkaampina, toisilla tuoksut tuntuvat voimakkaampina. Intialaisella päähieronnalla pystytään vaikuttamaan stressiin, päänsärkyyn, migreeniin sekä erilaisiin jännitystiloihin rentoutumisen kautta.

Jalkahoito

Perinteisesti jalkahoidossa jalat kylvetetään ensin, jonka jälkeen on hoidollinen osuus, tässä siistitään kynnet ja hoidetaan jalkaongelmat, kuten kovettunut iho, känsät ja syylät ym. jonka jälkeen kevyt rasvaus/hieronta. Eri hoidon valitsemalla voit valita perusteellisemman hieronnan tai esimerkiksi kynsien lakkauksen hoidon yhteyteen.    Valitun hoidon aikana tehdään palvelukuvauksen mukaisesti kuuluvat toimenpiteet, palveluista löytyy myös erillinen ongelmanhoito, jossa hoidetaan vain jokin tietty jalkaongelma, kuten haavanhoito tai syylän poisto. Eritellyt palvelukuvaukset ajanvarauksessamme www.timma.fi/extensia


 

Vyöhyketerapia

Palvelut jakautuvat eri vyöhyketerapeuttisiin hoitomuotoihin:

Tunnevyöhyketerapia: Sisältää elämänkaarihaastattelun sekä kehohoidon.
Tunnevyöhyketerapia on tunnetraumojen purkamiseen keskittyvä koko kehon vyöhyketerapia.
Tunnevyöhyketerapia perustuu vyöhykeratahierontaan ja kehossa olevien kipupisteiden hoitoon. Vyöhyketerapia helpottaa mentaalisia (mm. identiteetti), psyykkisiä (mm. ahdistus, masennus, uniongelmat) ja fyysisiä oireita (mm. päänsärky, nivelvaivat, niska- ja hartiasäryt). Vyöhyketerapiahoito sopii kaikenikäisille joko yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina. Hoitoväli on yleensä 3-5 viikkoa, akuuteissa vaivoissa 1-2 viikkoa. Hoidon esteenä ovat syöpäsairaus, elinsiirrännäinen, vaikeat mielenterveysongelmat ja raskauden ensimmäiset 3 kk.

Moderni vyöhyketerapia: Moderni vyöhyketerapia (MVT®) keskittyy avaamaan kehoa, jotta eheyttävä tasapaino pääsee palautumaan kehoon.
Hoidossa käytetään vyöhykeratahierontaa ja polaarista painantaa. Keskustelu on osa hoitoa, mutta tärkeintä on antaa kehon rentoutua ja avautua. Moderni vyöhyketerapia on alun perin ollut pelkästään fyysisten asioiden hoitamista, mutta lähestyy jatkuvasti psykologista vyöhyketerapiaa.

Rentouttava vyöhykeratahieronta: Sisältää haastattelun sekä rentouttavan ja immuniteettia vahvistavan kehohoidon.
Rentouttava vyöhyketerapia perustuu vyöhykeratahierontaan ja helpottaa kehon jännitystiloja sekä tasapainottaa kehon toimintoja.

Äitiysajan vyöhyketerapiapalvelut

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on ihana lempeä, rentouttava ja kipuja helpottava hoito, joka rentouttaa kehoa ja mieltä! Hoitoa voidaan tehdä koko raskauden ajan. Hoidossa kehoa hoidetaan vyöhyketerapian sekä lempeän öljyhieronnan avulla. Tyynyt tukevat tarvittaessa asentoa niin, että myös viimeisillään raskaana oleva pääsee rentoutumaan ja nauttimaan hoidosta.     

Hoidon vaikutukset: helpottaa kehon jännityksiä ja kipuja (liitoskivut, lihaskivut, jännitteet) , parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta, vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan. Helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa (esim. hormonitoiminta, hengitys, ruoansulatus) Loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen (tähän myös erillinen valmistava hoito varattavissa, synnytykseen valmistava/käynnistävä vyöhyketerapeuttinen hoito). Synnytyksen jälkeen palauttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jäljiltä.


Baby Balance®-vauvahieronta/   vauvojen vyöhyketerapia

Hoito tukee vauvan luonnollista kehitystä ja vahvistaa mm. suolistoa ja ruoansulatusta sekä rentouttaa vauvaa. Hoitoa käytetään mm. koliikki- ja muihin vatsavaivoihin (esim. ummetus), itkuisuuteen, kehon jäykkyyksiin, normaalia runsaampaan pulautteluun, refluksioireisiin, ihottumiin sekä unihäiriöihin. Hoito on yhdistelmä vyöheketerapiaa, hierontaa, fasciakäsittelyä sekä jäsenkorjausta, otteita käytetään aina tarpeen mukaan . Kuume ja antibioottikuuri ovat esteitä hoidolle.

Imetysohjaus

Imetys voi olla kivuliasta ja hankalaa ja vaikuttaa koko perheen jaksamiseen. Vauvan imuotteessa ja asennossa voi olla jotain, mikä vaikuttaa imetykseen (mm. kipu, imuteho, tissin hylkiminen).

WHO:n ja THL:n suositusten vastaavan koulutuksen käyneellä imetysohjaajalla on valmiudet antaa tietoa imetyksestä, ohjata oikean imetysasennon ja -otteen saavuttamisessa, toteuttaa imetystä edistäviä hoitokäytäntöjä synnytyksen aikana ja sen jälkeen, ohjata rintojen hoidossa sekä erilaisissa maidonerityksen pulmatilanteissa ja neuoa tavanomaisissa imetyksen ongelmatilanteissa.

HEALTH COACHING


Health coaching on ratkaisukeskeistä valmennusta, jossa opit ottamaan kauniit ajatukset ja visiot aidosti käytäntöön. Valmennuksen avulla opit rakentamaan sillan nykytilan ja parhaan potentiaalisi välille. Valmennus auttaa sinua tiedostamaan omia sisäisiä ajatus- ja käyttäytymismallejasi ja uskomuksiasi. Käytännön harjoitusten kautta luot pysyvämpiä muutoksia, kasvatat itsetuntemustasi ja otat askeleita kohti elämää, jossa arvostat itseäsi ja omaa hyvinvointiasi eläen oman näköistäsi, merkityksellistä elämää. 

Health coaching on oivalluttava, ratkaisukeskeinen ja asiakaslähtöinen
tapa lähteä rakentamaan tietoista muutosta elämän eri osa-alueilla.
Valmennus ei ole terapiaa tai kriisiapua, vaan hyvinvointia tukeva
palvelu, jossa asiakas itse on aktiivisena toimijana.
Tavoitteet ja unelmat on tarkoitettu saavutettavaksi!
- Varaa aikasi yksittäiseen kertakäyntiin ajanvarauksesta - valittuasi
laajemman kokonaisuuden, hinta hyvitetään kokonaispaketista.

 

KERTAVALMENNUS (myös etänä)

Keetavalmennuksen avulla saat selkeyttä tämänhetkiseen elämäntilanteeseen, selvität omat voimavarasi sekä mahdolliset muutostarpeet elämän eri osa-alueilla. Saat käytännön työkaluja jotka auttavat sinut alkuun tämän hetken ja tulevaisuuden tavoitetilan välisen sillan rakentamisessa. Käynti sisältää ohjatun pysähtymisen ohjattuna rentoutumisena. Valmennuksen kesto 60-75min tarpeen mukaan.


Stressinhallinnan tehostartti
(14 päivää) 

Oletko stressaajatyyppi, tai koetko, että elämässäsi nyt on vaan paljon
liikkuvia osia joiden perässä juokset päivästä ja viikosta toiseen?
Ehdit hädin tuskin hengittää välissä ja arki on yhtä tasapainoilua?
Sinun hyvinvointisi ja jaksamisesi arjessa on koko perheesi hyvinvoinnin
pohja. Stressinhallinnan tehostartti auttaa sinua selvittämään
kriittisimmät muutostarpeet arjen sujuvoittamiseksi ja ottamaan sopivat
muutokset heti käytäntöön, jotta sinulle jää paremmin aikaa ja
mahdollisuus olla se äiti / isä tai puoliso, joka olet aina halunnut
olla.
Stressinhallinnan tehostartti auttaa sinut vahvaan alkuun stressin
purkamiseksi sekä kehon että mielen tasolla. Jotta saisit parhaan hyödyn
ja mahdollisimman tehokkaan startin, valmennus sisältää kolme
henkilökohtaista valmennustapaamista, joissa etsimme parhaat keinot
juuri sinun stressitilanteesi purkuun. Lisäksi saat selkeän
harjoitusohjelman kotiin, sekä valmentajan sähköpostituen koko
valmennuksen ajalle. 


Unelma Itsestä - kohti merkityksellistä ja oman näköistä elämää
( 12 viikon muutosohjelma)

Valmennus sinulle, joka olet valmis löytämään sisäisen voimasi, ottamaan
vastuun omasta hyvinvoinnistasi ja oman elämäsi suunnasta! Haluat elää
rennosti, nauttien, iloiten ja menestyen.
Valmennuksen avulla uskallat ottaa askeleet kohti unelmiesi elämää, ja
muistat jälleen miten olla rohkea ja aito oma itsesi. Et enää tunne
oloasi riittämättömäksi, vaan tiedät oman arvosi. Sinä määrität
millaista elämää haluat elää!
Valmennus sopii sinulle, joka tunnet, että
- olet pienentänyt itseäsi aivan liian pitkään
- olet elänyt muita varten ja muiden ehdoilla
- olet kokeillut kaikenlaisia muutoksia ravinnon ja liikunnan saralla,
vain hetkellisiä tuloksia saaden
- olet valmis ottamaan pääroolin omassa elämässäsi
- sinun aikasi voida hyvin on nyt!
Valmennuksessa löydät yhteyden omaan itseesi, sisäiseen vahvuuteesi,
omaan voimaasi. Saat käytännön kehon ja mielen harjoitusten kautta
varmuutta toteuttaa itseäsi, etsiä ja löytää omia intohimojasi, matkata
kohti merkityksellistä ja täyttä elämää.
Valmennus auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi, jos
- haluat toteuttaa hallitun elämänmuutoksen
- haluat lisätä iloa, onnellisuuden tunnetta tai hyvää mieltä arjessasi
- tavoitteesi on parantaa energia- tai vireystasoasi
- haluat vahvistaa kehonkuvaasi ja rakastaa itseäsi enemmän
- haluat stressata vähemmän ja nukkua paremmin
Unelma Itsestä valmennuksen kesto on 3kk, ja sisältää 12 x 60 min
valmennuskertaa joko etänä tai paikan päällä Raisiossa. Kesän bonuksena
saat Unelma Itsestä työkirjan (arvo 32e), jonka avulla syvennät
harjoitustasi.


Raindrop-aromaterapeuttinen hoito

Raindrop on rentouttava aromaterapeuttinen hoito, jossa yhdistyvät aromaterapeuttiset Young Livingin eteeriset öljyt, muinainen tiibetiläinen Vitaflex-tekniikka sekä Lakota-intiaanien perinteinen hoitomuoto. Rentouttava, rauhoittava ja puhdistava hoito tehdään terapeuttisen tason eteerisillä öljyillä lempeästi hieroen selkään, niskaan ja jalkoihin.

Hoito ei sovi raskaana oleville eikä silloin, kun selässä tai jaloissa on avohaavoja, sieni-infektio tai tulehdus. Hoitoon ei voi tulla myöskään flunssan tai muun tarttuvan taudin aikana.

Äänimaljarentoutus

Henkilökohtainen äänimaljahoito saattelee sinut lempeään ja turvalliseen olemisen tilaan, vailla suorittamista tai pyrkimystä mihinkään. Äänimaljojen rentouttava sointi ja värähtely rentouttavat kehosi ja mielesi kokonaisvaltaisesti ja pakottamatta. Ääniaallot väreilevät kudoksissasi asti syvärentouttaen jännityksiä. Äänimaljoja soitetaan ympärilläsi tilassa sekä suoraan kehon päällä, jolloin vaikutus tehostuu. Moni saa äänimaljoista apua nukahtamiseen ja syvempään uneen, kehon ja mielen tasapainottamiseen sekä stressinhallintaan.

Hoidossa makaat mukavasti vaatteet päällä viltin alla, rauhallisessa tilassa ja hetkessä rentoutuen.

Rentoutuksen kesto on 60 minuuttia sisältäen alku- ja loppukeskustelun, rentoutumisen sekä rauhallisen heräilyajan. Äänimaljarentoutus on kiireetön hetki itseäsi varten.