Palvelut

Klassinen hieronta:

Klassinen hieronta on käsin tehtävää mekaanista pehmytkudoskäsittelyä, jota tehostetaan mm. passiivisin venytyksin sekä erilaisin mobilisoivin tekniikoin, joista kerrotaan myös alempana.
Klassisessa hieronnassa pyritään palauttamaan lihaskudos normaaliin lepopituuteensa, lievitetään kipua sekä lisätään aineenvaihduntaa kudoksissa, samalla rentouttaen sekä kehoa että mieltä. Voimakkuutta hieronnassa säädellään sekä asiakkaan tuntemuksien että mahdollisten sairauksien ja muiden hierontaan vaikuttavien tekijöiden mukaan, itse hoitoalue vaikuttaa myös.

Urheiluhieronta:

Urheiluhieronta pohjautuu klassisen hieronnan perustekniikoihin huomioiden urheilijan lihashuollon eri kausina. Urheiluhieronta on pääasiassa lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa, jossa myös rentoutetaan lihas, rentoutuminen sekä aineenvaihdunnan lisääminen on tärkeää lihasten kehittymisen kannalta. Säännöllinen hieronta ehkäisee erilaisia urheiluvammoja. Urheiluhieronnassa huomioidaan myös mahdolliset jo tulleet vammat sekä niiden hoito ja kuntoutus.

Mobilisointi:

Mobilisointi tarkoittaa eri tekniikoin toteutettua tavoitteellista liikkuvuuden lisäämistä. Mobilisointia voidaan tehdä suoraan niveleen kohdistetuin manuaalisin mobilisoinnein. Nivelmobilisoinnilla pyritään vaikuttamaan itse niveleen, luiden liukumisen ja erottamisen eli traktion sekä yhteen painamisen eli kompression kautta. Mobilisoinnissa tärkeää on nivelen liike, passiivisena sekä aktiivisena suoritteena. Mobilisointia on myös mobilisoiva hieronta, yhdistelmä mobilisoivia hierontaotteita, joka yhdistetään klassisen hieronnan tekniikoihin. Mobilisoivassa hieronnassa keskitytään enemmän pehmytkudoksiin suoran nivelkäsittelyn sijaan. Hieronnassa käsitellään mm. niveltä ympäröiviä kudoksia, ligamentteja.

Hinnastomme klassinen-/urheiluhieronta käsittää edellä mainitut tekniikat, muodostaen juuri sinun tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden. Opiskelemme jatkuvasti lisää täydentäviä tekniikoita, jotka yhdistämme hoitoon tarpeen mukaan. Teemme siis myös esimerkiksi triggerpistekäsittelyä osana hoitoa tarvittaessa, kuten akupistekäsittelyä, josta voi olla apua mm. migreeniin, huimaukseen tai unettomuuteen.

Onkologiahieronta:

Onkologiahieronta on erityisesti syöpäpotilaille kehitetty uusi hierontamenetelmä, hoito on hyvin hellä ja rentouttava. Hierontaa voidaan suorittaa kaikissa syövän vaiheissa, kuitenkin aina hierotaan lääkärin luvalla. Hierontaa ei suoriteta juuri syövän ”päältä” kudos eroavaisuuksien vuoksi (verenvuotoriski), huomioitava on myös mm. mahdollisten hoitojen aiheuttamat oireet tai leikatut imusolmukkeet, joka huomioidaan myös normaalissa hieronnassa jo syövästä parantuneella. Ennen ajanvarausta on siis syytä konsultoida omaa lääkäriä. Onkologiahierojamme on käynyt erillisen erikoistumiskoulutuksen syöpäpotilaiden hierontaan ensimmäisten joukossa Suomessa.

Intialainen päähieronta:

Intialainen päähieronta on syvärentouttava käsittely, jossa käsitellään niska- hartia-alue, pää sekä kasvot erilaisin ottein. Intialaisella päähieronnalla vaikutamme pinnalliseen kudokseen rentouttavasti sekä verenkiertoa aktivoivasti. Intialaisen päähieronnan vaikutukset huomaa jo 30minuutin käsittelyn jälkeen, ajatuksen kirkastumisena, rentoutumisena, sekä erilaisin aistien voimistumisin. Toiset kuvailevat värit kirkkaampina, toisilla tuoksut tuntuvat voimakkaampina. Intialaisella päähieronnalla pystytään vaikuttamaan stressiin, päänsärkyyn, migreeniin sekä erilaisiin jännitystiloihin rentoutumisen kautta.

Kuumakivihieronta:

Kuumakivihieronnassa hieronta suoritetaan lämmitettyjä luonnonkiviä käyttäen (basalttikivet). Lämpö pureutuu syvälle kudokseen rentouttaen ja lisäten kudoksissa aineenvaihduntaa käsitellyllä alueella. Kuumakivihieronta tehostaa alueella verenkiertoa sekä lymfakiertoa. Kuumakivihieronta kokonaisuudessaan rentouttava sekä lämmittävä hoito, suositellaan erityisesti kylminä kausina. Kuumina kesäpäivinä käsittely saattaa kuormittaa elimistöä liikaa lämpövaikutuksella.

Kinesioteippaus:

Kinesioteippauksella voidaan vaikuttaa ryhtiin, nivelten asentoon sekä liikkumiseen, sekä lieventämään kipuja ja antamaan lihaksille oikeanlaista tukea. Teippausta ennen tehdään tutkimus, jolla tarve kartoitetaan, tässä on hyötyä sekä laajasta anatomian osaamisestamme että biomekaniikan osaamisesta. Kinesioteippaus tehdään joko erillisenä tai osana muuta hoitoa.

Tunnevyöhyketerapia (TVT®):

Sisältää elämänkaarihaastattelun sekä kehohoidon.
Tunnevyöhyketerapia on tunnetraumojen purkamiseen keskittyvä koko kehon vyöhyketerapia.
Tunnevyöhyketerapia perustuu vyöhykeratahierontaan ja kehossa olevien kipupisteiden hoitoon. Vyöhyketerapia helpottaa mentaalisia (mm. identiteetti), psyykkisiä (mm. ahdistus, masennus, uniongelmat) ja fyysisiä oireita (mm. päänsärky, nivelvaivat, niska- ja hartiasäryt). Vyöhyketerapiahoito sopii kaikenikäisille joko yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina. Hoitoväli on yleensä 3–5 viikkoa, akuuteissa vaivoissa 1–2 viikkoa. Hoidon esteenä ovat syöpäsairaus, elinsiirrännäinen, vaikeat mielenterveysongelmat ja raskauden ensimmäiset 3 kk.

Moderni vyöhyketerapia (MVT®) :

Moderni vyöhyketerapia (MVT®) keskittyy avaamaan kehoa, jotta eheyttävä tasapaino pääsee palautumaan kehoon.
Hoidossa käytetään vyöhykeratahierontaa ja polaarista painantaa. Keskustelu on osa hoitoa, mutta tärkeintä on antaa kehon rentoutua ja avautua. Moderni vyöhyketerapia on alun perin ollut pelkästään fyysisten asioiden hoitamista, mutta lähestyy jatkuvasti psykologista vyöhyketerapiaa.

Rentouttava vyöhykeratahieronta:

Sisältää haastattelun sekä rentouttavan ja immuniteettia vahvistavan kehohoidon.
Rentouttava vyöhyketerapia perustuu vyöhykeratahierontaan ja helpottaa kehon jännitystiloja sekä tasapainottaa kehon toimintoja.

Personal training:

Personal trainer-paketti räätälöidään aina yksilölliseksi kokonaisuudeksi asiakkaan toiveiden ja tarpeiden perusteella tavoitteisiin tähdäten. Pakettiin kuuluu harjoitusohjelma, testaus ja mittaus jos oleellista tavoitteisiin nähden, ravinto-ohjauksen sekä konsultoinnin (puhelin ja/tai s.posti tuki), (ei koske single- yhden kerran ohjausta).

Personal tarinerin avulla saat apua mm. kehonkoostumuksen muokkauksessa, terveellisessä painonpudotuksessa liikunnan ja terveellisen monipuolisen ravinnon avulla, raskaus- ja äitiysajan liikunnassa ja liikkuvuuden lisäämisessä. Personal trainer auttaa sinua suorittamaan erilaiset liikkeet turvallisesti ja teknisesti oikein. Valmennus suoritetaan pääasiassa Raisiossa Garden Gym-kuntosalilla (alennus kuntosalimaksuista personal training-asiakkaille) tai paikassa, jossa ulkopuolinen personal trainer, voi valmentaa asiakkaitaan.

Kehonhuollon ohjaus:

Kehonhuollon ohjaus on ohjattu ”tunti”, jonka kokonaisuus sovitaan erikseen tarpeen ja tilaisuuden mukaan. Kehonhuollon ohjaus voidaan suorittaa yksilö-ohjauksena tai pienryhmänä. Ohjaus muodostuu fascia- ja foamrollerin käytönohjauksesta sekä fasciapallon käytönohjauksesta, mukana tunnilla on erilaisia harjoitteita liikkuvuuden lisäämiseksi. Kehonhuollonohjausta suosivat yksilöt, halutessaan opetella ”rullan” oikean käytön ja yritykset kokonaisuutena edistämään työyhteisön hyvinvointia.

Kysy myös akupistekäsittelystä, josta on apua mm. migreenistä ja unettomuudesta kärsiville, akupistekäsittely lievittää stressiä sekä vähentää mm. huimausta. Akupistekäsittely tehdään osana muuta hoitoa, akupistekäsittelyyn käytämme hoidosta n. 15min.

Meiltä saat myös yksilöidyt fascia- ja foamroller ohjaustunnit, niin yksittäis- kuin ryhmäohjauksena, kysy lisää Niinalta.

Teemme yrityskäyntejä sovitusti joko yhden tai kahden hierojan voimin, yrityksen koosta ja tarpeesta riippuen. Ota yhteyttä.